Ursprung Italien, Toscana, Montalcino
Sortiment Beställningssortiment
Druvor Sangiovese 100%
Vinmakare Miria Bracali
Alk. halt 14.5% Totalsyra 5,3 g/l Restsocker 1,0 g/l
Jordmån Mestdels lerjord.
Information Brunello di Montalcino DOCG får enbart innehålla 100 % Sangiovese som de i området kallar Brunello. Druvorna för Cecchis Brunello kommer från vingårdar belägna på 350-450 meter över havet.
Karaktär Doften är mustig och elegant med läcker bärsötma i form av tranbär och lingon. Smaken är komplex och bjuder på balsamico, fikon och nötter.
Vinifiering Jäsning och skalmaceration på temperaturkontrollerade ståltankar i 18 dagar vid en temperatur av 28°C.
Lagring Vinet lagras i minst 24 månader på ekfat där 20% är nya och 80% är äldre fat. Efter buteljering så lagras vinet minst 24 månader på flaska innan det släpps för försäljning.
Passar till Kötträtter, stuvningar och hårdostar passar utmärkt till detta vin.