Ursprung Italien, Toscana
Sortiment Fast sortiment
Druvor Sangiovese
Vinmakare Miria Bracali
Alk. halt 12.5% Totalsyra 5,1 g/l Restsocker 3,9 g/l
Jordmån Kalkrik jordmån.
Information Cecchi är en av Toscanas mest välkända vinfamiljer, med anor som sträcker sig tillbaka till början av 1900-talet. Familjen har i generationer arbetat med passion och precision för att uttrycka regionens unika terroir i sina viner. Cecchifamiljen har här skapat ett kritikerrosat vin som är tillgängligt för de flesta. De ekologiska druvorna växer i kalkrik jordmån, vilket bidrar till friskhet, struktur och den livliga syran som kännetecknar vinet. Tidigare årgångar av Cecchi Toscana Sangiovese har fått höga betyg, bland annat 90 poäng av Wine Spectator, vilket bekräftar vinets kvalitet och producentens hantverksskicklighet. Cecchi innehar också certifieringen Equalitas vilket de har erhållit som bevis för att deras odling och produktion sker på ett hållbart sätt.
Karaktär Nyanserad doft med inslag av skogshallon, körsbär, jordgubbar, och viol. Smaken är rik, med lätta eleganta tanniner och en krispig syra i fin balans.
Vinifiering Jäsning och maceration sker på temperaturkontrollerade ståltankar under 15 dagar.
Lagring Vinet lagras i minst två månader på flaska innan det släpps för försäljning.
Passar till Pasta, pizza, salami- och tomatbaserade rätter.