Ursprung Frankrike, Madiran
Sortiment Beställningssortiment
Druvor Pinot Noir
Vinmakare Antoine Veiry och Fabrice Dubosc
Alk. halt 13.5%
Jordmån Lerjordar blandat med kalksten
Information Château Bouscassé är beläget i hjärtat av sydvästra Frankrike i byn Maumusson-Laguian. Det var även här på familjeegendomen som Alain Brumont en gång föddes. Terroiren sträcker sig över 50 hektar ler- och kalkstensjordar och kallas för ”Foothill of Saint Emilion”. Vinstockarna är 20 till 100 år gamla. Druvorna till detta vin kommer från sluttningar belägna i norrläge. Klimtet är något svalare och därför trivs druvan pinot noir extra bra. Samtliga viner från Alan Brumont har en markerad och balanserad syra vilket ger dem en bra energi och lång lagringspotential.
Karaktär Vinet är elegant och friskt med dofter av körsbär, granatäpple och krydda. Smaken är frisk och fruktigt med mjuka tanniner och ett ihållande avslut.
Vinifiering Druvorna pressas varsamt och man använder sig av 15 till 20 procent hela klasar, beroende på årgång. Försiktig nertryckning och ”pump over” under 10-15 dagar följt av 30 till 35 dagars jäsning på fat.
Lagring Vinet har lagrats 12 månader på ekfat (en del nya) samt cementtankar.
Passar till Rätter av fågel, ljust kött eller fisk. Passar även till vegetariska rätter med svamp eller bönor.