Ursprung Italien, Gattinara
Sortiment Restaurangsortiment
Druvor Nebbiolo
Alk. halt 13%
Jordmån Vulkanisk och syrlig jordmån.
Information Antoniolo är känd för att göra toppviner vid foten av alperna i norra Piemonte. Vineriet startade 1940 av Mario Antoniolo och drivs nu av hans dotter Rosanna. Nu är har även barnbarnen Alberto och Lorella tagit vidare traditionen, då vinet är döpt efter Lorella.
Karaktär Generös rosé med doft och smak av färska örter, röda körsbär, citrusblom och gröna äpplen. Smaken påminner om citrus, körsbär, lite ingefära och mineraler. Ett mjukt vin med pigg syra och lätta fina tanniner.
Vinifiering Skörden sker mellan september och tidig oktober. Varsam pressning och jäsning utan druvskal i temperaturkontrollerade ståltankar vid 20° C i cirka 20 dagar. Sedan lagras vinet i ståltank under 4 månader och buteljeras i februari.
Passar till Grillade rätter av ljust kött samt halloumi, aubergin, zucchini med pressad citron på. Även kryddiga korvar och matiga sallader. Perfekt till grillad fisk och skaldjur samt utmärkt till ost- och charkbrickan.