Ursprung Italien, Toscana, Maremma, Morellino di Scansano
Sortiment Beställningssortiment
Druvor Sangiovese 90%, Övriga druvor 10%
Vinmakare Miria Bracali
Alk. halt 14%
Jordmån Fältspat, kvarts, sandsten.
Karaktär Vinet representerar perfekt hur ett vin av sangiovese och från Maremma ska smaka. Maremmas goda solexponering blandat med de svalkande vindarna från havet ger en perfekt druvmognad, Det är ett medelfylligt och smakrikt vin men samtidigt elegant vin, lätt kryddigt, örtigt, med inslag av körsbär, plommon och välintegrerade tanniner.
Vinifiering Jäsning och maceration sker på temperaturkontrollerad ståltank (26 °c) under 16 dagar.
Lagring Vinet lagras därefter i 6 månader på barriquer och därefter minst 3 månader på flaska innan det släpps för försäljning.
Passar till exempelvis tomatbaserade pastarätter där syran i rätten balanseras bra med syran från vinet. Fungerar också bra till smakrika kötträtter av nöt och vilt samt lagrad ost.