Gosa med tacos

Modernt recept på långkokt karré med avokadoyoghurt, picklad lök och smulad fetaost. 

GOSA är ett rött vin som med sin generösa smakrika frukt passar bra till fredagsfavoriten tacos. Det här receptet är skapat av matprofilen Sophie Berlin för Gosa.

Gosa Monastrell 229 kr
3000 ml BiB Alk. halt 14% Restsocker 4 g/l
Se här om vinet finns i din butik

 

Gosa_tacos_recept

Till 4 portioner:
Långkokt karré
1 kg fläskkarré
1 påse tacokrydda
3 krossade vitlöksklyftor

Picklad rödlök:
1 rödlök
½ dl ättiksprit
1 dl socker
2 dl vatten

Avokadoyoghurt:
2 avokado
1 dl turkisk yoghurt
Saft från ½ lime
Salt och nymald svartpeppar
8 mjuka tortillabröd

Till fyllning:
3 tomater skurna i tärningar
½ strimlad romansalladshuvud
Tunt strimlad rödkål
Tunt skivade rädisor
Skivade jalapeños
Tunt skivad salladslök
1 smulad fetaost, 150 g
1 kruka koriander

Till servering:
Tacosalsa
Nachochips

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 125 grader.
2. Massera in tacokryddan på köttet. Lägg i ugnsfast form tillsammans med krossade vitlöksklyftor.
3. Sätt på aluminiumfolie så det täcker helt och blir lufttätt. Baka i mitten av ugnen 4-5 timmar tills köttet är riktigt mört och trillar isär.
4. Ta ut plåten och ta bort folien. Höj värmen till 225 grader. Sila spadet från köttet, häll lite över köttet.
5. Ställ in formen ytterligare 15 minuter och låt köttet få fin färg och krispig yta. Riv köttet i trådiga bitar med hjälp av två gafflar.
6. Picklad rödlök: Blanda ihop ättiksprit, socker och vatten i en skål och rör tills sockret smält. Skiva rödlök tunt, gärna med mandolin ner i lagen. Låt stå minst 5 minuter.
7. Avokadoyoghurt: Halvera och ta bort kärnan ur avokadon, gröp ur köttet och mixa med stavmixer tillsammans med yoghurt. Smaka av med limejuice, salt och nymald peppar.
8. Värm tortillabröden i torr stekpanna så de får lite färg och blir varma.
9. Fyll bröden med avokadoyoghurt, karré, picklad lök och grönsaker. Strössla över fetaost och massa koriander. Servera eventuellt med extra tacochips och salsa vid sidan av.

Gosa Monastrell

Gosa är ett ekologiskt generöst och fruktigt vin att servera till tacos, pizza, charkbrickan eller som sällskapsdryck.

Verbet Gozar betyder njuta på spanska och vinet Gosa är, med sin smakrika välbalanserade frukt, ett lätt vin att tycka om. Vinet är gjort på druvan Monastrell som är det spanska namnet för Mourvèdre. Området Murcia ligger i sydöstra Spanien och bjuder på ett varmt klimat och här trivs Monastrell mycket bra och ger viner med djup intensiv frukt och frisk syra. Jordmånen här är rik på kalk, sand och sten. 

Bodegas Juan Gil är östra Spaniens största producent på ekologiska viner och att vårda och bevara miljön för kommande generationer är ett prioriterat arbete på företaget. All energi i vingården genereras från solpaneler och man brukar jorden på bästa sätt för att minimera påverkan.

Vegan- och vegetarianvänligt.

Gosa Monastrell 29 kr
3000 ml BiB Alk. halt 14% Restsocker 4 g/l
Se här om vinet finns i din butik

uan Gil Gosa Monastrell_bib_wineaffair

Gosa Monastrell

  • Här kan du beställa Gosa Monastrell via Systembolaget och hämta ut i din butik. Pris 219 kr, artnr 629708, alk.halt 14% vol

Gosa passar  till...

Picknick- & buffé

Burgare & grillat

Nachos & Tacos

Pastarätter

Fler viner från Juan Gil...