Klimatsmart och ekologisk!

Piemonte Rosso från Paolo Sartirano

Paolo Sartirano är mannen bakom San Silvestro som idag är en av de främsta producenterna av ekologiskt vin från Piemonte. Regionen har historiskt mest odlat konventionellt men redan för 15 år sedan såg Paolo vilka värden ekologisk odling kunde bidra med. Sakta började han övertyga sina odlare att ställa om till ekologisk odling och idag kan Paolo Sartiranos San Silvestro erbjuda flera olika ekologiska viner; i portföljen finns sedan tidigare bland annat EKO Barbera och EKO Barolo. Ekologiskt vin är bra både för miljön och för de som arbetar i vingården och i de biologiska vingårdarna växer druvsorterna i harmoni med naturen.

Det ekologiska vinet Piemonte Barbera Biologico har varit en stor succé i Sverige och nu återlanseras Paolo Sartiranos Piemonte Rosso Biologico som är en blandning och Barbera, Dolcetto och Cabernet Sauvignon.

Piemonte Rosso Biologico har en djup och komplex smak av mörka körsbär, svarta vinbär, vilda örter och en extra karaktär genom lagring på stora, gamla ekfat. Familjen Sartirano har vårdat marken och vinrankorna i generationer och precis som sina förfäder njuter de av sitt vin till klassiska pastarätter, variationer av kyckling och ljust kött, vegetariska rätter, krämiga ostar och charkuterier.

✔ prissänkt! Nu 95 kr, tidigare 129 kr
✔ ekologisk - klimatsmart förpackning
✔ lättviktsflaska på endast 395 gram!
✔ från trendiga och populära Piemonte

Piemonte Rosso 2017
Pris 95 kr
nr 7016501 750 ml Alk 14%

Piemonte Rosso

Piemonte Rosso

  • Här kan du beställa Piemonte Rosso via Systembolaget och hämta ut i din butik. Pris 95 kr, artnr 70165, alk.halt 14% vol

Flera viner från San Silvestro