Couvent des Jacobins Bourgogne Blanc ❤️ pilgrimsmusslor med brynt smör = SANT!

Vi har tagit fram en "släng-dig-i-väggen" god smakkombo med ett recept värt att testa! En frisk och stilren klassisk bourgogne med toner av gula äpplen, smör, nougat, kryddor och citron ihop med halstrade pilgrimsmusslor och brynt smör blir en perfekt match. Det brynta smöret och syran i rätten gifter sig med vinets syra och lena avslut.

Couvent des Jacobins Bourgogne Blanc

189 kr, artnr 5798, alk 12,5%

 

Halstrade pilgrimsmusslor med brynt smör och kapris
Till 4 portioner

12 pilgrimsmusslor
100 g smör
2 msk kapris
Skal från ½ citron
1 tsk färskpressad citronjuice
Nymald svartpeppar
2 msk finskuren gräslök
Till servering:
Baguette eller annat ljust bröd

Gör så här
1. Ta bort den lilla muskeln som sitter på sidan av pilgrimsmusslan. Lägg upp musslorna på en tallrik och torka av dem med hushållspapper.
2. Halstra musslorna hastigt på båda sidor och ta sedan upp dem ur stekpannan.
3. Smält smöret och låt det bli brunt och dofta nöt. Tillsätt kapris, citronskal, citronjuice och gräslök. Tillsätt musslorna till pannan och skeda smörblandningen över. Servera genast med ett bit baguette eller annat ljust bröd.

Jadot Couvent des jacobins Blanc

  • Här kan du beställa Jadot Couvent des Jacobins Blanc via Systembolaget och hämta ut i din butik. Pris 199 kr, artnr 5798, alk.halt 12,5% vol

Carpaccio med marchesallad, grovhyvlad gruyere och rostade hasselnötter

Till 4 portioner
300 g oxfilé
1 bit lagrad Gruyere
40 g machesallad
1 dl grovhackade rostade hasselnötter
1 dl kaprisbär
Nymald svartpeppar
Flingsalt
Dressing:
½ msk dijonsenap
1 tsk sherry eller vitvinsvinäger
½ dl olivolja
Till servering:
Rostat surdegsbröd

CouvenDesJacobins_Carpaccio_webb

Gör så här:

1. Lägg oxfilén i frysen ett par timmar för att sedan lättare kunna skiva tunt.
2. Skiva köttet så tunt det går med vass kniv och lägg upp på fyra tallrikar.
3. Hyvla osten och lägg på carpaccion, halvera kaprisbär. Strössla över maschesallad och hackade hasselnötter.
4. Blanda senap och vinäger och droppa ner olivolja till en homogen dressing, salta och peppra. Droppa eventuellt i lite vatten för att få dressingen något tunnare. Ringla dressingen över carpaccion och strö till sist över flingsalt och nymald svartpeppar. Servera med rostat surdegsbröd.

Flera viner från Louis Jadot

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Wine Affair Scandinavia AB, orgnr. 559185-4244 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för annonsmätning

För att kunna erbjuda bättre service och upplevelse placerar vi cookies för att kunna anpassa marknadsföring till dig. Ett annat syfte med denna behandling är att kunna marknadsföra produkter eller tjänster till dig, ge anpassade erbjudanden eller marknadsföra och ge rekommendationer kring nya koncept utifrån vad du har köpt tidigare.

Cookies för anpassade annonser

För att visa relevanta och personliga annonser placerar vi cookies för att tillhandahålla unika erbjudanden som är skräddarsydda efter din användardata