Santenay 2015 

- Fulländad Bourgogne från berömd producent i stor årgång

Louis Jadot är en av Bourgognes främsta producenter och är framför allt kända för sin omtyckta och fyndstämplade Bourgogne Couvent des Jacobins som finns i både rött och vitt. Nu finns Louis Jadot Santenay i toppårgången 2015. Årgång 2015 är en av de bästa årgångarna någonsin i Bourgogne - rankad 5 av 5 på systembolaget.se och 96 av 100 av robertpartker.com

2015 är en av de större årgångarna för röd Bourgogne under de senaste 30 åren och i jämförelse med 2014 gav årgången ett rikare och fylligare vin. Här finns allt man söker efter i en Bourgogne. Ett druvtypiskt och koncentrerat vin men med silkeslen frukt och begynnande mognadstoner. Inslag av röda och mörka bär, lakrits och fat och med en pigg syra som ryggrad. Drickmoget redan nu men kan också lagras ytterligare fem-sex år.

Ett rikt och kryddigt vin producerat i Santenay som ligger i den södra delen av Bourgognes mest berömda område, Cote d’Or. Här odlas främst Pinot Noir och i Louis Jadots händer kommer druvan till sin fulla rätt. ”Fynd” skrev Dina viner professional om årgången 2014 – och 2015 är ännu bättre.

Servera vinet vid 16-18 grader i stora generösa Bourgognekupor till råbiff, kyckling eller anka, till stekt ekologisk fläskkotlett eller karré. Santenay passar också till stekt lax och tonfisk. Eller varför inte till en god pizza. Det finns många bra kombinationer till en klassisk Bourgogne!

Louis Jadot Santenay
Pris 259 kr Artnr 77493 Alk 13%
Se om vinet finns i din butik...

 

 

Santenay

  • Här kan du beställa Santenay via Systembolaget och hämta ut i din butik. Pris 259 kr, artnr 77493, alk.halt 13% vol

Flera viner från Louis Jadot