Cecchi Chianti Classico – Storia di Famiglia

  • Här kan du beställa Cecchi Chianti Classico – Storia di Famiglia 2019 via Systembolaget och hämta ut i din butik. Pris 129 kr, artnr 73273, alk.halt 13,5% vol
Cecchi Chianti Classico Storia di Famiglia

Billigaste Chianti Classico på Systembolaget


Cecchis Chianti Classico Storia di Famiglia 2019 har fått högsta betyg (tre bicchieri) av Italiens mest prestigefyllda vin- och matguide Gambero Rosso och 93 poäng av den internationellt erkände vinkritikern James Suckling. Även hyllat av svenska vinskribenter med trippelfynd på Vinbörsen och FYND av vinkännaren Michel Jamais på vinlegender.se. Från den 1 september är vinet dessutom prissänkt på Systembolaget och blir det bäst prisade Chianti Classico-vinet i sortimentet.

✔ Högsta betyg i Italiens vinbibel Gambero Rosso
✔ Prissänkt till 129 kr från tidigare 169 kr
✔ Lägst prissatta Chianti Classico i Sverige
✔ Klassiskt vin från klassisk region
✔ Topproducent med hjärta i Chianti Classico

Druvorna till vinet kommer mestadels från Villa Cerna som är en av familjens bästa vingårdar i Castellina i Chianti Classico. Den ligger ca 250 meter över havet och har en alkalisk jordmån innehållande en mängd fossiler då det har varit en gammal havsbotten. Jordmånen passar perfekt för sangiovese och ger underbar mineralitet till vinet. Cecchis numera berömda vinmakerska, Miria Bracali, har med detta vin åstadkommit ett nära perfekt uttryck för ett vin från Chianti Classico och åstadkommit ett elegant balanserat och smakrikt vin med sammetslena tanniner, välbalanserad syra och lång eftersmak. Vinet har härligt intensiv doft med inslag av skogshallon, körsbär, viol, örter och mörk choklad.

Cecchis Chianti Classico Storia di Famiglia 2019 är ett perfekt vin till pastan, pizzan eller hårdostar men också ett vin som kan avnjutas på egen hand eller låta det vila i vinkällaren.

Cecchi Chianti Classico – Storia di Famiglia 2019
129 kr | nr 73273 | 750 ml | Alk. 13,5%
Se här om vinet finns i din butik 

Famiglia Cecchi

Cecchifamiljen med sin snart 130-åriga historia är en av Chianti Classico och Toscanas viktigaste vinfamiljer och har sitt säte i Castellina i Chianti i vinregionen Chianti Classicos hjärta. Idag är det bröderna Andrea och Cesare Cecchi som driver vidare familjeegendomen med samma glöd som deras anfader Luigi Cecchi gjorde när han lade grunden 1893. Deras fokus är oöverträffad kvalitet till varje pris vilket avspeglas i vinernas genomgående goda omdömen men också en strävan att visa terroiren, dess ursprung, från respektive område. De har också varit föregångare när det kommer till hållbarhet och var bland annat pionjärer med att bygga den första fytoreningsanläggningen i Toscana. 

Cecchi Producentbild

Recensioner för Cecchi Chianti Classico Storia di Famiglia 2019

Tre bicchieri Gambero Rosso 2022:
Vinet har erhållit Tre bicchieri vilket är det högsta betyget från Italiens mest prestigefyllda vin- och matguide Gambero Rosso. 

93 p James Suckling, August 11, 2021 

Gold medal – Mundus Vini

Trippelfynd av vinbörsen.se, september 2022

FYND! av vinkännaren Michel Jamais på vinlegender.se, september 2022

ciabatta con tagliata_cecchi

Napolitansk pizza by Sofia Henriksson

Napolitansk pizza hemma. Finns det något lyxigare en hemmagräddad pizza med nduja, salami, mozzarella och salvia.

Recept för fyra Pizzadeg:
500 g tipo 00-mjöl
1 msk salt
5 g jäst
4 dl vatten, ljummet 37 grader

San marzanotomater på burk, cirka 400 g
2 mozzarellaost
3 msk nduja
10 skivor salame Napoli 
kruka färsk salvia
1 fänkål
Svartpeppar
Flingsalt
Olivolja

Cecchi_pizza

Gör så här:
Rör ut jästen i vattnet i en bunke. Häll ner övriga ingredienser och rör ihop till en jämn deg. Låt jäsa under plastfolie i 12 timmar. Dela på ett mjölat bakbord upp degen i fyra delar, knåda lätt och forma sedan till bollar. Lägg i små glasburkar eller på en plåt med plastfolie och pensla med lite olivolja. Låt stå i kylen och jäsa i 2-3 dagar.

Sätt ugnen på 250 grader minst gärna mer om du kan. Lägg gärna in ett bakstål och låt det värmas upp minst 1 timme. Ta upp tomaterna ur burken och mixa med en stavmixer. Tillsätt lite olivolja, salt och svartpeppar. Skiva fänkålen och dela mozzarellaostarna. Med händerna trycker du ut pizzadegarna till fyra pizzor. Toppa med tomatsås, nduja, fänkålsskivor, salami och salvia. Ringla över olivolja, lite flingsalt och svartpeppar. Ställ in i ugnen på full grill och håll koll när pizzan är klar. Tar cirka 5-7 minuter beroende på din ugn. Passar perfekt med ett glas av Cecchis Chianti Classico Storia di Famiglia 2019 🍷

Flera viner från Cecchi

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Wine Affair Scandinavia AB, orgnr. 559185-4244 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för annonsmätning

För att kunna erbjuda bättre service och upplevelse placerar vi cookies för att kunna anpassa marknadsföring till dig. Ett annat syfte med denna behandling är att kunna marknadsföra produkter eller tjänster till dig, ge anpassade erbjudanden eller marknadsföra och ge rekommendationer kring nya koncept utifrån vad du har köpt tidigare.

Cookies för anpassade annonser

För att visa relevanta och personliga annonser placerar vi cookies för att tillhandahålla unika erbjudanden som är skräddarsydda efter din användardata