Cecchi Chianti Classico – Storia di Famiglia

Cecchi Chianti Classico Storia di Famiglia
Cecchis Chianti Classico Storia di Famiglia hyllas av svenska vinskribenter och är den Chianti Classico på Systembolaget med lägst pris.
✔ Lägst prissatta Chianti Classico i Sverige
✔ Klassiskt vin från klassisk region
✔ Topproducent med hjärta i Chianti Classico
Druvorna till vinet kommer mestadels från Villa Cerna som är en av familjens bästa vingårdar i Castellina i Chianti Classico. Den ligger ca 250 meter över havet och har en alkalisk jordmån innehållande en mängd fossiler då det har varit en gammal havsbotten. Jordmånen passar perfekt för sangiovese och ger underbar mineralitet till vinet. Cecchis numera berömda vinmakerska, Miria Bracali, har med detta vin åstadkommit ett nära perfekt uttryck för ett vin från Chianti Classico och åstadkommit ett elegant balanserat och smakrikt vin med sammetslena tanniner, välbalanserad syra och lång eftersmak. Vinet har härligt intensiv doft med inslag av skogshallon, körsbär, viol, örter och mörk choklad.
Cecchis Chianti Classico Storia di Famiglia är ett perfekt vin till pastan, pizzan eller hårdostar men också ett vin som kan avnjutas på egen hand eller låta det vila i vinkällaren.
Cecchi Chianti Classico – Storia di Famiglia Organic
139 kr | nr 73273 | 750 ml | Alk. 13,5%
Se här om vinet finns i din butik
Famiglia Cecchi
Cecchifamiljen med sin snart 130-åriga historia är en av Chianti Classico och Toscanas viktigaste vinfamiljer och har sitt säte i Castellina i Chianti i vinregionen Chianti Classicos hjärta. Idag är det bröderna Andrea och Cesare Cecchi som driver vidare familjeegendomen med samma glöd som deras anfader Luigi Cecchi gjorde när han lade grunden 1893. Deras fokus är oöverträffad kvalitet till varje pris vilket avspeglas i vinernas genomgående goda omdömen men också en strävan att visa terroiren, dess ursprung, från respektive område. De har också varit föregångare när det kommer till hållbarhet och var bland annat pionjärer med att bygga den första fytoreningsanläggningen i Toscana.

Napolitansk pizza by Sofia Henriksson
Napolitansk pizza hemma. Finns det något lyxigare en hemmagräddad pizza med nduja, salami, mozzarella och salvia.
Recept för fyra Pizzadeg:
500 g tipo 00-mjöl
1 msk salt
5 g jäst
4 dl vatten, ljummet 37 grader
San marzanotomater på burk, cirka 400 g
2 mozzarellaost
3 msk nduja
10 skivor salame Napoli
kruka färsk salvia
1 fänkål
Svartpeppar
Flingsalt
Olivolja

Gör så här:
Rör ut jästen i vattnet i en bunke. Häll ner övriga ingredienser och rör ihop till en jämn deg. Låt jäsa under plastfolie i 12 timmar. Dela på ett mjölat bakbord upp degen i fyra delar, knåda lätt och forma sedan till bollar. Lägg i små glasburkar eller på en plåt med plastfolie och pensla med lite olivolja. Låt stå i kylen och jäsa i 2-3 dagar.
Sätt ugnen på 250 grader minst gärna mer om du kan. Lägg gärna in ett bakstål och låt det värmas upp minst 1 timme. Ta upp tomaterna ur burken och mixa med en stavmixer. Tillsätt lite olivolja, salt och svartpeppar. Skiva fänkålen och dela mozzarellaostarna. Med händerna trycker du ut pizzadegarna till fyra pizzor. Toppa med tomatsås, nduja, fänkålsskivor, salami och salvia. Ringla över olivolja, lite flingsalt och svartpeppar. Ställ in i ugnen på full grill och håll koll när pizzan är klar. Tar cirka 5-7 minuter beroende på din ugn. Passar perfekt med ett glas av Cecchis Chianti Classico Storia di Famiglia 2019 ?

Rött vin
Chianti Classico Riserva di Famiglia 1500 ml 2016

