Cecchi Chianti Classico Organic

  • Här kan du beställa Cecchi Chianti Classico Organic via Systembolaget och hämta ut i din butik. Artnr 2842, alk.halt 13,5% vol
Chianti Classico

Cecchi Chianti Classico Organic

Ursprungstypisk Chianti Classico med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, plommon, choklad, bergamott, skogshallon och salvia. 

Natur och miljö har alltid varit en viktigt del i vinmakningen för familjen Cecchi. Med respekt för naturen har de skapat denna fantastiska Chianti Classico med uteslutande ekologisk frukt. Druvorna kommer från en ca 8 hektar stor vingård i hjärtat av Chianti Classico. Skörden för Sangiovese började i mitten av september medan Cabernet Sauvignon skördades något senare med start i början av oktober. Förutom att vinet är ekologiskt är det även certifierat med Equalitas, vilket bevisar att vinet är tillverkat på ett hållbart sätt från odling till produktion.

Druvor: Sangiovese 95%, Cabernet Sauvignon 5%
Lagring: 50% av vinet har lagrats 12 månader på ett år gamla 225 liters franska ekfat. 
Vinmakare: Miria Bracali
Passar till: utmärkt till italienska läckerheter så som antipasti, en lyxig pizza med buffelmozzarella samt rätter av lamm och nöt. Även en fin match till tomatbaserade rätter samt det vegetariska köket.

Cecchi Chianti Classico Organic
Pris 169 kr |nr 2842 | 750 ml | Alk. 13,5%
Se här om vinet finns i din butik 

Famiglia Cecchi

Cecchifamiljen med sin snart 130-åriga historia är en av Chianti Classico och Toscanas viktigaste vinfamiljer och har sitt säte i Castellina i Chianti i vinregionen Chianti Classicos hjärta. Idag är det bröderna Andrea och Cesare Cecchi som driver vidare familjeegendomen med samma glöd som deras anfader Luigi Cecchi gjorde när han lade grunden 1893. Deras fokus är oöverträffad kvalitet till varje pris vilket avspeglas i vinernas genomgående goda omdömen men också en strävan att visa terroiren, dess ursprung, från respektive område. De har också varit föregångare när det kommer till hållbarhet och var bland annat pionjärer med att bygga den första fytoreningsanläggningen i Toscana. 

Cecchi Producentbild

Flera viner från Cecchi