Vit box från Mulderbosch - nu ännu schysstare

- ett vitt vin med naturligt låg sockerhalt på 2,2 g/liter

Sydafrikanska Mulderbosch Vineyards är sedan länge välbekant för den svenska vinkonsumenten. Nu är det nypremiär för deras vita box där hållbarhet står i fokus och dessutom till ett lägre pris än tidigare. Den nya årgången bjuder på ett friskt och fruktigt vin på nationaldruvan Chenin Blanc som kan njutas med gott samvete. Enkelt att beställa till närmaste butik.

Succéproducenten Mulderbosch presenterar stolt det här krispigt friska och fruktiga vita vinet. Mulderbosch Chenin Blanc bjuder på toner av citrus, tropiska frukter och en rund balanserad ekkaraktär. Ett välgjort vitt vin med hög kvalitet på 3-liters klimatsmart bag-in-box.

Mulderbosch har nått stora framgångar i Sverige både med sitt rosévin och med Chenin Blanc på flaska - Steen op Hout. Nu bjuder deras skicklige stjärnvinmakare Henry Kotzé svenskarna på ett vitt boxvin som håller samma höga klass. Vinet är baserat på Chenin Blanc som är Sydafrikas mest planterade druva för vita viner, i landet kallas den också för Steen. Det är lätt att förstå populariteten, för den ger ett vin som är friskt, fruktigt och mycket användbart.

Extra njutbart blir det när man vet att vinet är certifierat med både ”Fairtrade” och ”WIETA”, två märkningar som garanterar schyssta villkor i alla avseenden för de anställda och att de arbetar i en säker och hälsosam miljö.

Själva boxen innebär ett steg framåt i hållbarhet då den är bland de första på svenska marknaden med en tappkran i vit plast i stället för svart, vilket gör förpackningen extra återvinningsvänlig. Ytterligare en glad nyhet är att vi sänkt priset med en tjuga till 229 kronor!

Mulderbosch Chenin Blanc BiB

  • Här kan du beställa Mulderbosch Chenin Blanc BiB via Systembolaget och hämta ut i din butik. Pris 229 kr, artnr 76691, alk.halt 13% vol

Chenin Blanc-druvorna till Mulderboschs vita box kommer från distriktet Breedekloof i provinsen Western Cape. Där gör de omgivande höga bergen och svala sydvästliga vindarna att druvorna mognar långsamt och blir laddade med maximal smak. Druvorna skördas tidigt på morgonen för att bevara fräschören. Vinet jäser på ståltank och lagras en tid på sin jästfällning vilket ger extra djup och krämighet.

Mulderbosch Chenin Blanc är ett krispigt, friskt och fruktigt vin som bjuder på druvtypiska toner av citrus, tropiska frukter och gröna äpplen. Smaken är rik och fyllig. Servera som mingelvin eller till rätter av skaldjur, fisk, eller kyckling. Det passar också utmärkt till vegetarisk mat, sallader och till picknick-korgen.

Mulderbosch Chenin Blanc BiB finns i Systembolagets beställningssortiment. Be din butik ta hem boxen åt dig utan extra kostnad, eller beställ det på systembolaget.se.

Prissänkt till 229 kr
Fairtrade – rättvisemärkt
Klimatsmartare förpackning
100% återvinningsbar tappkran
Välkänd producent

Mulderbosch Chenin Blanc BiB 2021 | 3000 ml | 229 kronor| Nr 76691

Se här om vinet finns i din butik

 

Citronbakad lax med parmesankräm och bulgursallad med gremolata och grillad zucchini

En härlig sommarrätt som passar utmärkt med en sval Chenin Blanc. Genom att grilla citronen tar du bort den tuffa stickiga syran och får istället en rundare, mjukare och sötare syra som går bättre ihop med vin.

Till 4 portioner
Parmesankräm:
2
dl créme fraiche
2 dl finriven parmesanost
Salt
Nymald svartpeppar


Gremolata:
2 vitlöksklyftor
2 citroner
1 ½ dl hackad bladpersilja

recept_lax_webb

Bulgur:
3 dl bulgur
2 msk olivolja
Salt
Svartpeppar

Grillad lax:
600 g hel lax
Salt
Peppar
2 citroner
1 grillad zucchini

Gör så här:
1. Blanda alla ingredienser till parmesankrämen, smaka av med salt och peppar.
2. Gremolata: Finhacka vitlök och riv det yttersta gula citronskalet på fina delen av rivjärnet. Blanda med finhackad persilja.
3. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Blanda med olivolja och gremolata. Smaka av med salt och peppar.
4. Skär zucchini i tunna skivor, ca 3 mm i tjocklek.
5. Salta och peppra laxen och grilla ca 8 minuter på vardera sida. Grilla även halverade citroner, som blir underbart att pressa över fisken och bulguren vid servering. Grilla zucchiniskivorna hastigt, ringla över lite olivolja och salta.
6. Lägg parmesankrämen i botten på en tallrik, lägg på bulgur och grillad zucchini. Toppa laxen med gremolata och servera med grillad citron.

Mulderbosch Chenin finns också med bubblor!

Viner av världsklass!

Mulderbosch skapade sig på kort tid ett rykte som en av Sydafrikas förnämsta vinproducenter. När den ryktbare vinmakaren och vitvinsspecialisten Mike Dobrovich och en kompanjon startade verksamheten här 1989 var gården nergången. Men effektiv röjning och nyplantering gav snabbt resultat, femton år senare gjordes här viner av världsklass. Vinbibeln Platter´s har korat Mulderbosch Sauvignon Blanc till ”Sydafrikas mest hyllade Sauvignon”, och även de övriga vita vinerna av Chardonnay och Chenin Blanc har fått mycket höga betyg. Idag leder sydafrikanske toppvinmakaren Henry Kotzé produktionen. Henry har arbetat på några av de mest välrenommerade vinerierna i Stellenbosch och haft förmånen att arbeta nära Pierre Lurton från berömda Chateau d'Yquem och Chateau Cheval Blanc.

I Sverige är det många som känner igen Mulderbosch genom rosévinet som blivit en jättesuccé. Buteljen är lätt att känna igen på grund av den långsmala etiketten som löper längs med flaskan, ett sk cigar band. Samma etikett pryder också basutbudet av vita viner på Sauvignon Blanc och Chenin Blanc. Mulderbosch producerar också en serie prestigeversioner av de vita vinerna under annan etikett och den topprankade röda Bordeauxblenden ”Faithful Hound”.

Läs mer om Mulderbosch på mulderbosch.co.za och följ dem gärna!