Mulderbosch på box finns också med torrt vitt vin

- ett vitt vin med naturligt låg sockerhalt på 2,2 g/liter

Succéproducenten Mulderbosch presenterar stolt det här krispigt friska och fruktiga vita vinet. Mulderbosch Chenin Blanc bjuder på toner av citrus, tropiska frukter och en rund balanserad ekkaraktär. Ett välgjort vitt vin med hög kvalitet på 3-liters klimatsmart bag-in-box.

Druvorna plockas i vackra områden i både Darling och Stellenbosch, där klimatet är varmt men med en mild påverkan från havet. Vinet lagras på sin jästfällning i tolv månader där en del får ligga på franska ekfat och resterande i ståltank. Tiden på jästfällning ger vinet djup och en krämig textur. Servera vinet svalt till mingel, fisk- och skaldjursrätter, ljust kött och vegetariskt.

Mulderbosch har gjort sig kända på den svenska marknaden med sitt populära rosévin med etiketten som går som ett band längs med flaskan, vilket även är ett kännetecken för deras övriga viner. Sparkling Rosé lanserades i våras och tog snabbt plats på många av Systembolagets hyllor och den vita Chenin Blanc på flaska blev i full konkurrens med mer än 80 viner i en blindprovning utsett till ett av Sydafrikas bästa Chenin Blanc och placerade sig som fjärde bästa vin*. 

Vinet har fått SUPERFYND i Dina Viner

Mulderbosch Chenin Blanc 3 liter BiB 249 kr
Alk. halt 13%

Se här om vinet finns i din butik

*The inaugural Chenin Blanc Report convened by Winemag.co.za

Mulderbosch Chenin Blanc BiB

  • Här kan du beställa Mulderbosch Chenin Blanc BiB via Systembolaget och hämta ut i din butik. Pris 249 kr, artnr 76691, alk.halt 13% vol

Citronbakad lax med parmesankräm och bulgursallad med gremolata och grillad zucchini

En härlig sommarrätt som passar utmärkt med en sval Chenin Blanc. Genom att grilla citronen tar du bort den tuffa stickiga syran och får istället en rundare, mjukare och sötare syra som går bättre ihop med vin.

Till 4 portioner
Parmesankräm:
2
dl créme fraiche
2 dl finriven parmesanost
Salt
Nymald svartpeppar


Gremolata:
2 vitlöksklyftor
2 citroner
1 ½ dl hackad bladpersilja

recept_lax_webb

Bulgur:
3 dl bulgur
2 msk olivolja
Salt
Svartpeppar

Grillad lax:
600 g hel lax
Salt
Peppar
2 citroner
1 grillad zucchini

Gör så här:
1. Blanda alla ingredienser till parmesankrämen, smaka av med salt och peppar.
2. Gremolata: Finhacka vitlök och riv det yttersta gula citronskalet på fina delen av rivjärnet. Blanda med finhackad persilja.
3. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Blanda med olivolja och gremolata. Smaka av med salt och peppar.
4. Skär zucchini i tunna skivor, ca 3 mm i tjocklek.
5. Salta och peppra laxen och grilla ca 8 minuter på vardera sida. Grilla även halverade citroner, som blir underbart att pressa över fisken och bulguren vid servering. Grilla zucchiniskivorna hastigt, ringla över lite olivolja och salta.
6. Lägg parmesankrämen i botten på en tallrik, lägg på bulgur och grillad zucchini. Toppa laxen med gremolata och servera med grillad citron.

Mulderbosch Chenin finns också med bubblor!

Viner av världsklass!

Mulderbosch skapade sig på kort tid ett rykte som en av Sydafrikas förnämsta vinproducenter. När den ryktbare vinmakaren och vitvinsspecialisten Mike Dobrovich och en kompanjon startade verksamheten här 1989 var gården nergången. Men effektiv röjning och nyplantering gav snabbt resultat, femton år senare gjordes här viner av världsklass. Vinbibeln Platter´s har korat Mulderbosch Sauvignon Blanc till ”Sydafrikas mest hyllade Sauvignon”, och även de övriga vita vinerna av Chardonnay och Chenin Blanc har fått mycket höga betyg. Idag leder sydafrikanske toppvinmakaren Henry Kotzé produktionen. Henry har arbetat på några av de mest välrenommerade vinerierna i Stellenbosch och haft förmånen att arbeta nära Pierre Lurton från berömda Chateau d'Yquem och Chateau Cheval Blanc.

I Sverige är det många som känner igen Mulderbosch genom rosévinet som blivit en jättesuccé. Buteljen är lätt att känna igen på grund av den långsmala etiketten som löper längs med flaskan, ett sk cigar band. Samma etikett pryder också basutbudet av vita viner på Sauvignon Blanc och Chenin Blanc. Mulderbosch producerar också en serie prestigeversioner av de vita vinerna under annan etikett och den topprankade röda Bordeauxblenden ”Faithful Hound”.

Läs mer om Mulderbosch på mulderbosch.co.za och följ dem gärna!