Mulderbosch Sparkling Chenin Blanc Brut

Stor sommarnyhet! 1 juni lanserar Mulderbosch sitt första mousserande vin gjort på druvan Chenin Blanc. Ett friskt och somrigt vin som kommer finnas tillgängligt i alla Systembolagsbutiker. 

Mulderbosch står för kvalitet och deras viner får återkommande höga betyg oavsett prisklass. Det är därför extra roligt när de lanserar ett helt nytt vin. Mulderbosch Sparkling Chenin Blanc fungerar utmärkt som ett festligt vin till skålande, som sällskapsdryck och självklart i picknick-korgen.

Druvorna till vinet kommer från en tidig sval skörd och jäsningen sker naturligt. Därefter lagras vinet i stora neutrala ekfat under 8 månader inför karbonisering och tappning. 

I doften på Mulderbosch Sparkling Chenin Blanc finns Granny Smith-äpplen, mogna vita päron och toner av citrus. Den runda och fylliga smaken har en tydlig karaktär av druvan som ger en ren fruktighet. Vinet fungerar både som sällskapsdryck och till sommarens lättare rätter tack vare relativt låg sötma och frisk syrlighet.

Vinet har redan fått BRA KÖP! i Allt om Vin och blivit etta med en guldmedalj på dryckeslistan.se v 22.    

Mulderbosch Sparkling Chenin Blanc Brut 99 kr
Alk. halt 13.5%  Totalsyra 7 g/l  Restsocker 6,7 g/l
Se här om vinet finns i din butik

Mulderbosch Sparkling Chenin Blanc

Mulderbosch Chenin Blanc Sparkling Brut

  • Mulderbosch Chenin Blanc Sparkling Brut finns i alla butiker. Pris 99 kr, artnr 7591 alk.halt 13,5% vol

Kall nudelsallad med kokos och räkor

En knaprig och fräsch sallad med litet sting av chili. Passar perfekt som lunch eller till en picknick i parken.

Till 4 portioner:
Asiatisk kokosdressing:
2 dl kokosgrädde
1 msk färskpressad limejuice + finrivet skal av ½ lime
2 msk fisksås
1 tsk strösocker

Sallad:
1 zucchini
1 grön färsk chilipeppar
250 g glasnudlar
1 gurka
3 salladslökar
2 avokado
280 g handskalade räkor

Mulderbosch_Sparkling_Chenin_Blanc

Till servering:
1 kruka färsk koriander och/eller thaibasilika
2 dl grovhackade jordnötter
1 lime

Gör så här:
1. Asiatisk kokosdressing: Blanda ihop kokosgrädde, limejuice, fisksås och socker till en dressing.
2. Svarva zucchini med hjälp av en grönsaks-svarv, alt skär i tunna strimlor med hjälp av potatisskalare. Skiva chilin tunt.
3. Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj i kallt vatten och låt rinna av genom en sil eller durkslag. Halvera gurkan på längden och gröp ut kärnhuset. Skär gurkan i tunna stavar. Ansa och finstrimla salladslöken.
4. Halvera och gröp ur avokado. Skär i skivor.
5. Blanda nudlar, gurka, chili och salladslök och varva med räkor och avokado på tallrikar. Ringla över kokosdressing. Strössla över jordnötter och färska örter och servera med lime att pressa över.

Viner av världsklass!

Mulderbosch skapade sig på kort tid ett rykte som en av Sydafrikas förnämsta vinproducenter. När den ryktbare vinmakaren och vitvinsspecialisten Mike Dobrovich och en kompanjon startade verksamheten här 1989 var gården nergången. Men effektiv röjning och nyplantering gav snabbt resultat, femton år senare gjordes här viner av världsklass. Vinbibeln Platter´s har korat Mulderbosch Sauvignon Blanc till ”Sydafrikas mest hyllade Sauvignon”, och även de övriga vita vinerna av Chardonnay och Chenin Blanc har fått mycket höga betyg. Idag leder sydafrikanske toppvinmakaren Henry Kotzé produktionen. Henry har arbetat på några av de mest välrenommerade vinerierna i Stellenbosch och haft förmånen att arbeta nära Pierre Lurton från berömda Chateau d'Yquem och Chateau Cheval Blanc.

I Sverige är det många som känner igen Mulderbosch genom rosévinet som blivit en jättesuccé. Buteljen är lätt att känna igen på grund av den långsmala etiketten som löper längs med flaskan, ett sk cigar band. Samma etikett pryder också basutbudet av vita viner på Sauvignon Blanc och Chenin Blanc. Mulderbosch producerar också en serie prestigeversioner av de vita vinerna under annan etikett och den topprankade röda Bordeauxblenden ”Faithful Hound”.

Läs mer om Mulderbosch på mulderbosch.co.za och följ dem gärna!