Mulderbosch Sparkling Rosé Brut

Mulderbosch Sparkling Rosé- ett av Sveriges mest sålda roséviner finns nu som ett lite lyxigare och festligare mousserande rosévin. 

Populära Mulderbosch Sparkling Rosé med sina friska pigga bubblor blev en succé när det lanserades i våras och tog snabbt plats på Systembolagets hyllor. Torrt och mousserande är det ett friskt alternativ till mingel, lättare rätter eller som skål! Finns det inte i just din butik kan du enkelt beställa här eller be personalen om hjälp.

Vinet är precis som den vanliga rosén gjort på Cabernet Sauvignon. Druvorna skördas tidigt för att behålla den friska syran som ger vinet sin krispiga fräschör. Mulderbosch Rosé Sparkling är torrt och bjuder på en sinnligt rosa färg med doft av nyskurna jordgubbar och en ren frisk frukt och fin mousse. Den är lätt att känna igen med den långsmala etiketten som löper längs med flaskan, ett sk cigar band, som återfinns på flera av Mulderbosch populära viner på hyllan.

Servera svalt som välkomstskål, mingel eller som följeslagare till picknickmaten, sallader, fisk, kyckling, tapas, charkuterier eller till lättare pastarätter.

Mulderbosch Sparkling Rosé har fått fina recensioner och uppmärksammats i tidningar, bloggar och i sociala medier.

Mulderbosch Sparkling Rosé Brut 99 kr
Alk. halt 12.5%  Totalsyra 6,1 g/l  Restsocker 6,3 g/l
Se här om vinet finns i din butik

Mulderbosch Sparkling Brut_wineaffair

Mulderbosch Sparkling Rosé Brut 99 kr

  • Här kan du beställa Mulderbosch Sparkling Rosé Brut via Systembolaget och hämta ut i din butik. Pris 99 kr, artnr 77909, alk.halt 12,5

Kycklingwrap med sommarsalsa

De här wrapsen är perfekta att servera som picknickmat med jordgubbar och vattenmelon och ett glas rosé till.

Till 4 portioner:
Sommarsalsa:
½ finhackad gurka
1 finhackad avokado
2 finstrimlade salladslökar
1/2 tsk färskpressad citronjuice
½ dl hackade färska örter, tex mynta, basilika eller bladpersilja
1 krm salt
Nymald svartpeppar

mulderbosch-rose-kycklingwrap

Wrap:
4 libabröd
2 grillade kycklingklubbor
1 förpackning hummus, à 200 g
1 huvud romansallad
Färska örter, tex basilika, eller bladpersilja
1 dl rostade solrosfrön

Till servering:
Vattenmelon
Jordgubbar

Gör så här:
1. Blanda ihop alla ingredienser till salsan, smaka av med citronjuice, salt och peppar.
2. Plocka de grillade kycklingklubborna fria från ben och skinn. Riv ner köttet i mindre bitar.
3. Lägg libabrödet på ett smörpapper.
4. Bred ut en stor klick hummus på brödet. Lägg på sallad, plockat kycklingkött, salsa och strössla över rostade solrosfrön. Lägg i en rejäl knippa färska örter.
5. Vik in båda ändar på wrapen och rulla sedan allting till en rulle med hjälp av smörgåspappret. Bind ihop med 2 snören på vardera del av rullen. Halvera wrapsen vid servering.

Poké Bowl

Fräsch och vacker gatumat från Hawaii, en fin kompanjon till Mulderbosch Sparkling Rosé. Rätten är som en lyxig pytt i panna med marinerad fisk, krispiga grönsaker, nötter och ris. Poké uttalas po-kay och betyder ungefär ”att skära” på det hawaiianska språket.

Till fyra personer:
Lax
500 gram sashimilax
2 msk japansk soja
1 msk rapsolja
1 msk sesamolja
1 msk honung, flytande
1 st lime
2 tsk färsk ingefära
0,5 st röd chili
2 tsk sesamfrön

Limepicklad rödkål
250 gram rödkål, färsk
1 st lime
1 msk vatten
1 msk honung, flytande
2 krm salt, fint

Övriga tillbehör
4 dl jasminris
10 gram alger
200 gram edamamebönor
200 gram fryst mango
50 gram salladslök(ar)
50 gram Naturella cashewnötter
2 st avokado(s)
2 krm chiliflakes
0,5 tsk flingsalt
0,3 dl färsk koriander

Tillagning
1. Koka ris enligt förpackningen. Tärna laxen.
2. Riv ingefäran, finhacka chilin och pressa saften ur limen, blanda sen ihop alla ingredienser till laxen i en skål och låt laxen marinera 10 min.
3. Strimla rödkålen och blanda med limesaft, vatten, honung och salt i en skål. Låt marinera 10 min.
4. Låt edamamebönorna och (den tärnade) mangon tina, strimla salladslöken. Lägg algsalladen i blöt.
5. Ta fram 4 djupa skålar. Lägg ris i botten och toppa med alla tillbehör runt om.
6. Lägg laxen i mitten och dekorera med en vacker avokadoblomma eller skivad avokado. Toppa avokadon med lite flingsalt och chiliflakes. Dekorera med koriander.

*För lite extra hetta kan man även blanda lite majonnäs med Sriracha och ringla över rätten.

Viner av världsklass!

Mulderbosch skapade sig på kort tid ett rykte som en av Sydafrikas förnämsta vinproducenter. När den ryktbare vinmakaren och vitvinsspecialisten Mike Dobrovich och en kompanjon startade verksamheten här 1989 var gården nergången. Men effektiv röjning och nyplantering gav snabbt resultat, femton år senare gjordes här viner av världsklass. Vinbibeln Platter´s har korat Mulderbosch Sauvignon Blanc till ”Sydafrikas mest hyllade Sauvignon”, och även de övriga vita vinerna av Chardonnay och Chenin Blanc har fått mycket höga betyg. Idag leder sydafrikanske toppvinmakaren Henry Kotzé produktionen. Henry har arbetat på några av de mest välrenommerade vinerierna i Stellenbosch och haft förmånen att arbeta nära Pierre Lurton från berömda Chateau d'Yquem och Chateau Cheval Blanc.

I Sverige är det många som känner igen Mulderbosch genom rosévinet som blivit en jättesuccé. Buteljen är lätt att känna igen på grund av den långsmala etiketten som löper längs med flaskan, ett sk cigar band. Samma etikett pryder också basutbudet av vita viner på Sauvignon Blanc och Chenin Blanc. Mulderbosch producerar också en serie prestigeversioner av de vita vinerna under annan etikett och den topprankade röda Bordeauxblenden ”Faithful Hound”.

Läs mer om Mulderbosch på mulderbosch.co.za och följ dem gärna!